Piec do pizzy i chleba model 2
Piec austriackiej firmy ORTNER do opalania drewnem wykonany jest z betonu ogniotrwałego, odpornego na działanie wysokich temperatur. Kształt pieca optymalnie rozkłada ciepło i jest idealny do pieczenia chleba i pizzy. Piec jest przeznaczony do stosowania wewnątrz i na zewnątrz. W piecu model 2 przy wsadzie ok. 10-12 kg drewna można upiec ok. 16 kg pieczywa.
Piece wykonane są z wysokiej jakości (żarobetonu), wytrzymującego wysokie temperatury i minimalizującego ryzyko pęknięć. Żarobeton charakteryzuje się wysokim przewodnictwem cieplnym i pojemnością akumulacyjną, dzięki czemu zużycie drewna jest niższe i skraca się czas wypiekania. Piece na drewno są tańsze w eksploatacji od pieców elektrycznych.
Piec austriackiej firmy ORTNER do opalania drewnem wykonany jest z betonu ogniotrwałego. Materiał ten jest bardzo odporny na wysokie temperatury. Kształt pieca optymalnie rozkłada ciepło i jest idealny do pieczenia chleba i pizzy. Piec jest przeznaczony do stosowania wewnątrz i na zewnątrz.
Cechy produktu
- Rozmiar
- 1257/1151/440 mm
- Waga
- 370 kg
- Ilość pizzy
- ok. 3-4 szt. Ø 33 cm
- Ilość chleba
- ok. 16 kg
- Ilość drewna
- 10-12 kg
- Powierzchnia pieczenia
- 0,801 m2
Na razie nie dodano żadnej opinii. Zaloguj się na swoje konto klienta i napisz opinię.