

Ta lekka patelnia żeliwna 24 cm wyróżnia się spośród innych swoją mniejszą wagą, charakterystyczną dla zwykłych patelni, a jednocześnie pozwala się cieszyć zaletami smażenia na żeliwie i zapewnia długotrwałą żywotność. Nietypowa lekkość patelni została osiągnięta dzięki innowacyjnemu procesowi produkcji.
Ta lekka patelnia żeliwna wyróżnia się spośród innych swoją mniejszą wagą, charakterystyczną dla zwykłych patelni, a jednocześnie pozwala się cieszyć zaletami smażenia na żeliwie i zapewnia długotrwałą żywotność. Nietypowa lekkość patelni została osiągnięta dzięki innowacyjnemu procesowi produkcji.
Właściwości patelni stają się coraz lepsze z każdym użyciem. Przy odpowiednim użytkowaniu i natłuszczeniu, na powierzchni naczynia tworzy się naturalna warstwa zapobiegająca przywieraniu.
Żeliwna powierzchnia patelni szybko się nagrzewa, można ją poddać intensywnemu i długotrwałemu nagrzewaniu, można na niej stosować metalowe akcesoria kuchenne.
Patelnię należy natłuścić przed użyciem (np. stosując tłuszcz Muurikka Silava).
Wyczyść patelnię, myjąc ją gorącą wodą lub gotując wodę na patelni, nie używaj detergentów. Detergenty usuwają ochronną warstwę tłuszczu z powierzchni naczynia. Czyszczenie zawsze odbywa się ręcznie, nigdy w zmywarce. Zaschnięty brud można wyczyścić, szorując powierzchnię patelni gąbką lub szczotką. Ostrożnie wytrzyj patelnię do sucha, np. ręcznikiem kuchennym i lekko nasmaruj olejem.
Wyczyść patelnię, myjąc ją gorącą wodą lub gotując wodę na patelni. Rozetrzyj kilka cienkich warstw tłuszczu lub oleju kuchennego na wewnętrznej stronie gorącego naczynia. Poczekaj, aż smar zostanie wchłonięty. Tłuszcz lekko dymi, gdy jest wchłaniany przez powierzchnię pojemnika. Na koniec wytrzyj nadmiar tłuszczu.
Wyczyść patelnię, myjąc ją gorącą wodą lub gotując wodę na patelni. Rozgrzej patelnię przez chwilę w piekarniku, a następnie dodaj cienką warstwę tłuszczu lub oleju do smażenia na powierzchnię patelni. Jeśli używasz smalcu, nagrzewaj patelnię w piekarniku w temperaturze 250 stopni przez pół godziny. Jeśli używasz oleju, nagrzewaj patelnię w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez 1-2 godziny. Na koniec usuń nadmiar tłuszczu.
Na razie nie dodano żadnej opinii. Zaloguj się na swoje konto klienta i napisz opinię.