Drewniane deski do grillowania - Cedr (2szt)

82,00 zł Brutto
66,67 zł netto

Drewniane deski cedrowe do grillowania, 2 sztuki, 13 x 28 cm. Drewno cedru znane jest z pikantnego i aromatycznego dymu, stanowi doskonałe połączenie z łososiem lub wołowiną, a także dobrze komponuje się z warzywami, miękkimi serami ze skórką i kotletami schabowymi.

Ilość

15 sztuk

Dzięki naszym drewnianym deskom do grillowania możesz wznieść swoją kuchnię na wyższy poziom. Rodzaj deski: Cedr. Umieść składniki na nasączonej wodą desce, a następnie połóż ją na ruszcie Big Green Egg. Wilgoć stworzy efekt dymu. Drewniane deski do grillowania mogą być używane kilka razy.

Gotowanie na drewnianych deskach dodaje subtelnego wędzonego lub drzewnego smaku wszystkim Twoim ulubionym przepisom i zapewnia przyjemny sposób podawania ugotowanego jedzenia.

Gotowanie na drewnianych deseczkach to łatwy i przyjemny pośredni rodzaj grillowania, w którym wykorzystuje się wilgotną, całkowicie naturalną deskę z drewna, aby nadać potrawom wilgotność i smak, jednocześnie chroniąc je przed bezpośrednim działaniem ciepła.

  • sztuk w opakowaniu: 2 szt.
  • wymiary: 13 x 28 cm
  • materiał: drewno
  • rodzaj drewna: cedrowe

Drewno cedru znane jest z pikantnego i aromatycznego dymu, stanowi doskonałe połączenie z łososiem lub wołowiną, a także dobrze komponuje się z warzywami, miękkimi serami ze skórką i kotletami schabowymi.

Deski do grillowania Big Green Egg są wykonane z całkowicie naturalnego drewna pochodzącego z certyfikowanych, zrównoważonych źródeł dopuszczonych do kontaktu z żywnością, a także wybierane i cięte w celu uzyskania najlepszego smaku.

Nie zawierają żadnych sztucznych ani chemicznych dodatków, które mogłyby wpłynąć na subtelny smak.

Przygotowanie deski

Całkowicie zanurz deskę w wodzie na około godzinę, kładąc na niej coś, aby utrzymać ją zanurzoną. Po 30 minutach obróć deskę, aby równomiernie nasiąkła i była bardziej odporna na zwęglenie na grillu. Dla odmiany spróbuj dodać sok jabłkowy lub wino do wody, w której je moczysz — pojawi się nuta smaku, a deska będzie po prostu pysznie pachnieć.

Namoczoną deskę połóż na ruszcie na kilka minut. Gdy deska zacznie dymić i strzelać, odwróć ją na drugą stronę, a następnie ułóż żywność w jednej warstwie po osmalonej stronie deski.

Czyszczenie deski

Po ugotowaniu i podaniu na desce wyczyść ją, delikatnie strzepując wszelkie cząsteczki i spłucz gorącą wodą. Nie mocz deski w wodzie z mydłem, bo Twój następny posiłek będzie smakował jak mydło. Pozostaw deskę do wyschnięcia na powietrzu w otwartym, wentylowanym miejscu.

Odpowiednio pielęgnowana deska posłuży niejednemu użyciu. Powtarzaj proces namaczania po każdym użyciu i wyrzuć deskę, gdy zacznie niszczeć pod wpływem ciepła.

BGE 116307

Na razie nie dodano żadnej opinii. Zaloguj się na swoje konto klienta i napisz opinię.

Zobacz także